Νιέρρης Ιωάννης asked 12 months ago

Καλημέρα σας, Έχω διαφορά στο φορολογητέο ποσό της κύριας σύνταξης φορολογούμενου για το 2017 ανάμεσα στην βεβαίωση συντάξεων που αντλώ απο το Υπουργείο Οικονομικών και στα στοιχεία που εμφανίζονται απο την ΑΑΔΕ στην εικόνα των αποδοχών για το φορολογητέο πόσο, (είναι μεγαλύτερο το καθαρό ποσό στην πρώτη περίπτωση) Γιατί συμβαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνω για να συμφωνήσει? Ευχαριστώ.

1 Answers
all3web Staff answered 12 months ago

ΑΑΔΕ
Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
Αθήνα, 05 Ιουνίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με το θέμα των συνταξιούχων, οι αποδοχές των οποίων είχαν προσυμπληρωθεί στις δηλώσεις με μη ορθά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διευκρινίζονται τα εξής:
Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ στελεχών της ΑΑΔΕ και του ΕΦΚΑ για το ζήτημα αυτό.
Από σήμερα το πρωί είναι διαθέσιμη η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων. Δεν απαιτείται η προσέλευση των φορολογουμένων στις ΔΟΥ.
Για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, που υπέβαλαν δήλωση με βάση τα μη ορθά στοιχεία, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα αποσταλεί μήνυμα στη θυρίδα μηνυμάτων Taxisnet ότι έχει σταλεί από το ΓΛΚ νεότερη βεβαίωση αποδοχών και συντάξεων, προκειμένου να προβούν σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.
Οι υπόχρεοι σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης θα δουν στη σχετική εφαρμογή, μέσω του ιστοτόπου της ΑΑΔΕ, http://www.aade.gr, προσυμπληρωμένα τα νέα διορθωμένα στοιχεία.
Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να υποβάλουν την τροποποιητική δήλωση, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η νέα εκκαθάριση του φόρου.
Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης εμπρόθεσμα επέχει θέση αρχικής δήλωσης και κατά συνέπεια δεν επιβαρύνει το φορολογούμενο με πρόστιμα και προσαυξήσεις