Ερωτήσεις Πολιτών και ΑπαντήσειςCategory: Ερωτήσεις ΠολιτώνΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΜΩΡΑΙΤΟΥ asked 7 months ago

Καλημέρα σας.Είμαι φοιτήτρια στο  Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών, φοιτώ  στο 4ο Έτος Σπουδών και έχω γεννηθεί το 1997.
Πρόκειται να επισκεφτώ την Βιέννη και την Μπρατισλάβα και θέλω να μου υποδείξετε αν μπορώ να αποκτήσω φοιτητική εκπτωτική κάρτα εισόδου στα μουσεία, όχι κατ΄ανάγκη μόνο στα μουσεία Βιέννης και Μπρατισλάβα αλλά και  για τα μουσεία όλης της Ευρωπαικής Ένωσης αν είναι δυνατόν.
Απαντήστε μου σας παρακαλώ αν πρέπει να απευθυνθώ στις Πρεσβείες των χωρών που θα επισκεφτώ η υπάρχει Ελληνική Υπηρεσία που εκδίδει με τα ανάλογα δικαιολογητικά εκπτωτικές κάρτες εισόδου στα μουσεία Ευρωπαικών Κρατών.
 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΩΡΑΙΤΟΥ

Σέρρες 18/01/2019 

1 Answers
all3web Staff answered 7 months ago

ISIC – Διεθνής Φοιτητική Ταυτότητα

Τι είναι η κάρτα ISIC;

Η International Student Identity Card (ISIC) είναι η μόνη ταυτότητα που πιστοποιεί τη φοιτητική  ιδιότητα και αναγνωρίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο.  Τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και εκδίδεται από το 1953 από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό ISIC Association με έδρα το Άμστερνταμ.

Τι προσφέρει;

Προσφέρει πάνω από 42 χιλ.  εκπτώσεις  στην Ελλάδα,  την Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο με εκπτώσεις σε εισιτήρια  μουσείων, σε θεάματα,  θέατρα και κινηματογράφους, σε μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα ρούχων / αθλητικών, ξενοδοχεία, camping, λεωφορεία, τραίνα,  καράβια,  αεροπλάνα κ.α .

Για ποιόν είναι;

Την ISIC δικαιούνται όλοι οι  φοιτητές / σπουδαστές πλήρους φοίτησης (full-time)    στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Ίδρυμα Μέσης, Ανώτερης & Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το κατώτερο όριο ηλικίας είναι τα 12 έτη ενώ δεν υπάρχει ανώτερο όριο ηλικίας.
Πιο συγκεκριμένα δικαιούχοι είναι: 

  • Φοιτητές / σπουδαστές πλήρους φοίτησης [full time] στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, σε δημόσια ή ιδιωτικά ιδρύματα  που φοιτούν στα προβλεπόμενα έτη σπουδών μιας Σχολής ή Τμήματος με πρόσθετο δικαίωμα δυο (2) επιπλέον έτη (ν+2). 
  •  Εξαιρείται η περίοδος κατά την οποία φοιτητές έχουν κάνει διακοπή και επανέναρξη σπουδών για ειδικούς λόγους (πχ στρατιωτική θητεία). Απαιτείται σχετική βεβαίωση από την Γραμματεία της Σχολής.
  • Πλήρους φοίτησης [full time] είναι οι φοιτητές/ σπουδαστές των οποίων το ακαδημαϊκό πρόγραμμα περιλαμβάνει τουλάχιστον 15 ώρες την εβδομάδα, για 6 συνεχόμενους μήνες
  • * Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο βεβαίωση παρακολούθησης τουλάχιστον 2 θεματικών ενοτήτων KAI απόδειξη κατάθεσης των διδάκτρων για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος

Πόσο ισχύει και ποιό το κόστος της;

Η ISIC ισχύει για 16 μήνες – Από 01 Σεπτεμβρίου του έτους , μέχρι 31 Δεκεμβρίου του επόμενου έτους. Η ετήσια συνδρομή είναι 15 Ευρώ.

Ποιά τα απαραίτητα δικαιολογητικά;

Βεβαίωση σπουδών ή βιβλιάριο σπουδών θεωρημένο για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος ή πάσο.