Aria asked 3 weeks ago

Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να ρωτήσω για να μας εγκριθεί η αίτηση η πλατφόρμα ζητάει την άδεια παραμονής μου, όμως εγώ έχω πάρει αστυνομική ταυτότητα εδώ και 2 χρόνια αλλά δεν το αναγνωρίζει (το έχω δηλώσει και στον Δήμο και στην εφορία). Έχουμε πάρει και το κοινωνικό επίδομα χωρίς να υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση? Ευχαριστώ 

1 Answers
all3web Staff answered 3 weeks ago

Επίδομα ενοικίου (στέγασης) 2019. Μισθωτήριο και πενταετής διαμονή
Οδηγίες για θέματα που προκύπτουν κατά την υποβολή της αίτησης επιδόματος ενοικίου (στέγασης), με το μισθωτήριο, την πενταετή διαμονή, τη συναίνεση μέλους, το στεγαστικό δάνειο
 
ΔΙΑΜΟΝΗ
1. Τι απαιτείται για την πιστοποίηση της πενταετούς παραμονής στη χώρα του ατόμου που υποβάλλει αίτηση;
Εφόσον δεν διασταυρώνεται ηλεκτρονικά η πενταετής παραμονή στη χώρα, θα πρέπει να προσκομισθεί στο Δήμο ή στο Κέντρο Κοινότητας κάποιο αποδεικτικό (πχ. αποδεικτικό φοίτησης σε σχολείο, φορολογική δήλωση προηγούμενων ετών όπου ο αιτών έχει δηλωθεί ως προστατευόμενο μέλος, αποδεικτικό εργασίας κλπ).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η υποχρέωση πενταετούς παραμονής ισχύει για το άτομο που υποβάλει την αίτηση είτε είναι αλλοδαπός είτε ημεδαπός.
2. Είμαι αλλοδαπός και στην αίτησή μου συμπληρώνω τον αριθμό της αδείας διαμονής, αλλά δεν μου επιτρέπει να συμπληρώσω την ημερομηνία λήξης. Τι πρέπει να κάνω;
Εάν ο αριθμός της άδειας διαμονής δεν διασταυρώνεται αυτόματα, δεν έχετε δικαίωμα να συμπληρώσετε την ημερομηνία λήξης. Πρέπει να πάτε στο Δήμο ή το Κέντρο Κοινότητας του δήμου που διαμένετε και να οριστικοποιηθεί από εκεί η αίτησή σας.
3. Είμαι υπήκοος χώρας μέλους της ΕΕ. Υποβάλλω αίτηση και μου ζητάει την άδεια διαμονής.
Θα πρέπει να πάτε στο Δήμο ή το Κέντρο Κοινότητας του δήμου που διαμένετε και να προσκομίσετε την κάρτα Ευρωπαίου πολίτη ή την πιστοποίηση μόνιμης διαμονής σας στη χώρα.
4. Κάνω την αίτηση για το επίδομα στέγασης και μου εμφανίζεται η επισήμανση «βαρύτητα 100 δεν καλύπτει τα κριτήρια περί διαμονής των ενηλίκων μελών στην Ελλάδα (έχουν εντοπιστεί 4 δηλώσεις τα τελευταία 5 έτη)». Τι πρέπει να κάνω;
Θα πρέπει να πιστοποιήσετε την πενταετή παραμονή σας στη χώρα. Εφόσον αυτό δεν προκύπτει αυτόματα από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για την προηγούμενη πενταετία, θα πρέπει να προσκομίσετε στο Δήμο ή στο Κέντρο Κοινότητας της περιοχής σας κάποιο αποδεικτικό (πχ. Αποδεικτικό φοίτησης σε σχολείο, φορολογική δήλωση προηγούμενων ετών όπου έχετε δηλωθεί προστατευόμενο μέλος, αποδεικτικό εργασίας, κάρτα ανεργίας κλπ).
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Η υποχρέωση πενταετούς παραμονής ισχύει για το άτομο που υποβάλλει την αίτηση.