Ερωτήσεις Πολιτών και ΑπαντήσειςCategory: Ερωτήσεις ΠολιτώνΜου ζητούν Επικύρωση Δημοσίων Εγγραφων

Είναι γνωστό οτι με το Ν.4520/2014, υποβάλλονται και γίνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δεκτά, ευκρινείς φωτοτυπίες δημοσίων εγγράφων.
Σήμερα 20/11/2017 πήγα σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς (Ηράκλειο Κρήτης), όπου προσκόμισα πρωτότυπα έγγραφα και φωτοτυπίες τους με σκοπό να καταθέσω τελικά τα φωτοτυπημένα αντίγραφα στην Τράπεζα.
Ο υπάλληλος ΔΕΝ δέχτηκε τις φωτοτυπίες ζητώντας την επικύρωση τους αφού μετα απο επιμονή μου τηλεφώνησε τον δικηγόρο της Τράπεζας ο οποίος του είπε πως “Δεν έχει καταργηθεί η επικύρωση, αλλά μόνο τα επικυρώσημα!” Ο υπάλληλος λοιπόν δεν δεχτηκε τελικά τις φωτοτυπίες με αποτέλεσμα να με υποβάλει σε επιπλέον κόπο, να πάω στα ΚΕΠ να επικυρώσω τις φωτοτυπίες δημοσίων εγγράφων (1.πλησιεστέρων συγγενων, 2.περί μη δημοσίευσης διαθήκης, 3.πιστοποιητικό θανάτου και 4.έκθεση αποποίησης).
Ερώτηση: Εχει αλλάξει ο Νόμος 4520; Είναι παράνομη η Τράπεζα να ζητα “επικυρωμένα αντίγραφα”, όπως γράφει στο χαρτί με τα δικαιολογητικά; Τελικά τι είναι καλύτερο, να πάω να τα επικυρώσω κάποια μέρα και να ξεμπερδεύω ή να ζητήσω το δίκαιο, ώστε να αποφεύγουν την ταλαιπωρία και οι επόμενοι πολίτες;
Σας ευχαριστω
Γιώργος Μαρκάκης