Ερωτήσεις Πολιτών και ΑπαντήσειςCategory: Ερωτήσεις ΠολιτώνΠως κατανέμονται τα ποσά των κοινόχρηστων δαπανών με βάση τον Ν. 3741/1929 [ΜΕΡΟΣ 2ο];

Επανέρχομαι στην ερώτησή μου, διότι έχετε κάνει μια διόρθωση στις ανακρίβειες που αναγράφετε στην ιστοσελίδα και έχετε κλείσει την προηγούμενή μου ερώτηση (http://www.politesrotoun.gr/question/%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%bc%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%83%ce%ac-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%87%cf%81%ce%b7/) χωρίς να μπορώ να θέσω εκ νέου αυτά για τα οποία δεν απαντήσατε.
Επανέρχομαι λοιπόν.

  1. Σε ποιο άρθρο του Νόμου υπάρχει αναφορά σε “πετρέλαιο, καθαρίστρια, ανελκυστήρας, ΔΕΗ, κλπ”. Στο (γ) εκεί που αναγράφετε για τα Κοινά Βάρη έχετε γράψει “Πρακτικά, για την κατανομή των δαπανών ο συντάσσων την οριζόντια ιδιοκτησία (μηχανικός ή άλλος) λαμβάνει υπ’ όψη του τα εξής: Το εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας για την συμμετοχή στις Γενικές Δαπάνες, τον όγκο κάθε ιδιοκτησίας για την συμμετοχή στις δαπάνες Θέρμανσης“.
    Το ΆΡΘΡΟ 5 αναφέρετε σε ΚΟΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Η ΔΕΗ, η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, το ΝΕΡΟ δεν είναι πράγματα αλλά είναι κοινά έξοδα για τα οποία επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Αναφέρω κάποια παραδείγματα: [παράδειγμα 1] Το διαμέρισμα που είναι στο ισόγειο και έχει ηλιακό θερμοσίφωνα ή κεραία στην ταράτσα ή την σκεπή ή απλώνει ρούχα στην ταράτσα θα λερώσει την σκάλα και θα χρησιμοποιήσει το ασανσέρ μέχρι τον τελευταίο όροφο και μπορεί να το κάνει όσο συχνά θέλει. Γιατί τότε να πληρώσει λιγότερα στην καθαριότητα, το νερό ή το ασανσέρ; [παράδειγμα 2] Ο ένοικος του 1ου ορόφου είναι πενταμελής οικογένεια και χρησιμοποιεί το ασανσέρ 15 φορές την ημέρα και ο ένοικός του 5ου ορόφου είναι συνταξιούχος με δυσκολία στο να περπατάει και χρησιμοποιεί το ασανσέρ 1 φορά κάθε 3 ημέρες για να πάει στο απέναντι ψιλικατζίδικο για να ψωνίσει. Γιατί ο συνταξιούχος να πληρώσει περισσότερα;
  2. Στο τέλος της ίδιας παραγράφου γράφετε “Για τις δαπάνες Ανελκυστήρα, το εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας προσαυξημένο με έναν συντελεστή συνήθως 10% για κάθε όροφο προς τα πάνω“. Ο συντελεστής 10% για κάθε όροφο, για τον οποίο χρησιμοποιείται και την λέξη συνήθως, σε ποιο σημείο του Νόμου είναι γραμμένος; Τι σχέση έχει το εμβαδόν και που το αναφέρει ο Νόμος (ανεβάζει ολόκληρο το διαμέρισμα;).

Παρακαλώ πάλι οποιαδήποτε δικά σας συμπεράσματα που δεν προκύπτουν από την Νομοθεσία να αφαιρεθούν και να μην μπερδεύεται ο κόσμος που δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει την ισχύουσα Νομοθεσία.
Αν θέλετε να βοηθήσετε γράψτε απλά, χωρίς δικά σας συμπεράσματα και συνήθως ολόκληρο τον Νόμο. Από εκεί και πέρα ο Ίδιος ο Νόμος δίνει το κάθε δικαίωμα στους ενοίκους/ιδιοκτήτες να μοιράσουν τα κοινόχρηστα χρήσης και τα κοινόχρηστα επισκευής όπως νομίζουν αυτοί. Γιατί διαφορετικά διαβάζουν κάτι που αναφέρει μέσα σε όλα και τον Νόμο και νομίζουν ότι είναι μέρος του Νόμου.
Ευχαριστώ και παρακαλώ να μην κλείσει η ερώτηση αφού απαντηθεί από εσάς χωρίς να συναινέσω ότι με καλύψατε.